Du är här

2017-11-12 - Nyheter/Reportage
Rensa ut förråden på saker som inte används. Sälj och tjäna en slant.

Omvandla oönskat till önskeklappar

Det blir mörkare och mörkare och därmed fler kvällar inne för öviksborna. Använder du tiden till att rensa hemma och sälja det du inte använder så kan det ge bra tillskott till julklappskassan.

Urvuxna kläder eller prylar du tröttnat på kan inbringa en bra slant om du bara lägger ner lite jobb. Gör en ordentlig genomgång av garderober och förråd. Ordna sedan loppis eller sälj grejerna på nätet. Auktionssajter som Tradera och Blocket växer konstant i popularitet, vilket gör det både enklare att sälja eller göra egna fynd.

Att handla begagnade kläder och prylar istället för att köpa nytt är inte bara ekonomiskt smart, det gynnar även vår natur. Enligt siffror från Naturskyddsföreningen sparar du till exempel 97 procent av den energi som skulle gå åt till att producera nya plagg när du handlar begagnat.

 

7 tips för lyckad försäljning

Fotografera prylen så att den syns ordentligt. En bra bild ökar chansen att få varan såld.

Sök efter liknande prylar och se vad de kostar.

Beräkna vad det kommer att kosta att skicka prylen och se till att du har förpackningsmaterial.

Skriv en bra rubrik där du beskriver prylen.

Beskriv prylen ordentligt. Storlek, detaljer, vikt. Berätta vilket skick prylen är i och var ärlig.

Har du valt en auktionssajt så sätt ett lågt utgångspris så ökar du chansen för att budgivningen ska dra igång. Sätt annars priset till det du tänkt  sälja den för och räkna med att folk kommer att försöka pruta.

Lycka till!

Dela med dig av denna artikel på: