Malin H

Himmelska tryfflar

Dessa tryfflar blir alltid favoriter, och eftersom de går att göra ekologiska så är succén given!

200 gr. choklad * av fin kvalitet
3/4 dl. grädde *
25 gr. smör *
1 msk. honung *

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke, gärna rostfri så att inte eventuell plast lämnar en bi-smak. Smält grädden med honungen. Rör sedan ner smöret så att smeten blir blank. Häll över den finhackade chokladen och rör tills allt smält. Ställ att stelna i kylen och använd sedan en sked eller ett kuljärn för att forma tryfflar som rullas i t.ex. kakao.

Några smakförslag;

# Använd 200 gr. vit choklad * och tillsätt 1/4 gr ( ett ½ kuvert) saffran * och rulla istället tryfflarna i florsocker. Dessa gör storslagen succé på våra glögg-partyn kring jul!

# Tillsätt 4 droppar pepparmyntolja (finns bl.a. på Apoteket) i den mörka chokladen. Rulla tryfflarna i hackade mintchokladgodis * (sååå gott!) eller kakao *.

# Använd vit choklad * och ta endast ½ dl grädde och tillsätt 1 msk. limejuice i tryfflesmeten. Smakar underbart tillsammans med den söta, vita chokladen. Rullas i florsocker *.

# I juletid är det gott att dra av lite på grädden och ta ½ dl grädde *, 1 msk glögg * (koncentrerad) och sedan rulla tryfflarna i hackade nötter.

Tryfflar kan varieras i det oändliga och egentligen är det bara fantasin som sätter gränser. Allt smakar ju fantastiskt då man har en sådan ljuvlig grundingrediens som choklad! ♥
Är sugen på att testa tillsätta både lingon och chili i mina tryfflar, så framöver vid lämpligt tillfälle kommer jag att testa det med.

Publicerat