Malin H

Krämig chilitryffel

Denna goda, krämiga dessert uppkom en eftermiddag då en lika chokladälskande vän skulle komma på besök. Den är galet enkel, vansinnigt god och passar på vilken lyxrestaurang som helst! :P

För två personer/glas behövs;

2 dl. vispgrädde *
200 gr. mörk choklad * av fin kvalitét
1 msk. chiliflakes *

4 msk. Mascarponeost
2 msk. hallon *

Värm grädden i en tjockbottnad kastrull och bryt chokladen i bitar. Rör ner chokladen och låt sakta smälta på i princip obefintlig värme.
Häll upp i glas och ställ kalt att svalna/stelna.

Innan servering skedas Mascarponeost upp på toppen innan hallon ger en sista touch!

Som vanligt är ingredienser markerade med * ekologiska i vårt kök.

Glasen på bilden är för övrigt de glas som vår ekologiska färskost köps i. Toppen-fina att diska ur och sedan använda till både ditten och datten; desserter, förrätter, som serveringsglas vid middagar (t.ex. med en sås eller ett gott kryddsmör i), till glöggen eller välkomstdrinken eller till små barnamunnar. Vi har ett helt gäng hemma eftersom vi kommer över någon då och då då den ost vi köper är just den i dessa fina glas.

Miljösmart ut i fingerspetsarna!

Publicerat