Modo Hockey

Modo sämst genom tiderna

Modo kom till spel hemma mot Färjestad med tre raka förluster, där man dessutom inte lyckats göra mål.
Att gå mållös i tre raka matcher är i sig en bedrift, att inte lyckas göra ett enda mål på totalt 71 skott.
- Det är klart det sätter sig lite i skallen, men vi har tränat mycket på att skapa mer trafik framför motståndarkassen, sa Anton Hedman innan matchen.

Folk hade knappt hunnit sätta sig innan Modo fick ett 2 mot 1-läge, men oturligt nog tappade Byron Ritchie kontrollen på pucken, och den på förhand givna målchansen rann ut i sanden. Några minuter in i perioden tog bortalaget ledningen med 1-0 genom Kristoffer Berglund. Detta mål kom i powerplay sedan domare Morgan Johansson utvisat Nicklas Danielsson för tripping.

När lite drygt fem minuter återstod av perioden utökade Färjestad ledningen ytterligare. Dragan Umicevic kunde enkelt styra in 2-0 bakom en chanslös Tuomas Tarkki.

Olycklig start på andra perioden

Andra perioden började väldigt olyckligt för Modos del, Dick Axelsson utökade bortalagets ledning till 3-0, återigen i powerplay. Resten av perioden blev ingen underhållande historia. Färjestad var märkbart nöjda med resultatet, och koncentrerade sig i första hand på att bevaka sin ledning, något som man gjorde med bravur.

Modo skapade en del målchanser, men det syntes väldigt tydligt att självförtroendet inte var på topp, och att spelarna gärna passade pucken istället för att ta enkla avslut.

Skulle Modo bli historiska?

Inför den tredje perioden var den stora frågan: Skulle Modo skriva in sig i historieböckerna genom att gå mållösa ännu en match? Detta var något som inget lag tidigare gjort i elitseriens 35-åriga historia.

Tre minuter in i perioden fick Per-Åge Skröder ett ypperligt läge. Skröder träffade stolpen, och pucken gled längsmed mållinjen tills den stannade vid den andra stolpen.

Resten av perioden blev likt den andra en period där Färjestad backade hem och bevakade sin ledning. Niko Dimitrakos hade ett ypperligt läge att göra mål efter lite drygt 13 minuter, men oturen fortsatte att grina Modo i ansiktet.

Modo försökte och försökte i jakten på ett mål, men lyckades inte. I och med detta skrev man även in sig i historiaböckerna, som enda lag hittils som gått mållösa från fyra raka matcher.