Du är här

2010-11-11 - Malin H
Grovt hackad blir denna vita choklad smarrig ihop med pepparkaksdeg och mörk choklad. :P

Pepparkaksbrownies med vit choklad

Jag satt och slösurfade runt på internet och hittade detta recept av en slump. I helgen blir det baka av, hur gott låter det inte?

Valfritt antal browniebitar (beroende på storlek), 200°

200 gr. mörk choklad *
200 gr. smör *
4 ägg *
2 dl. socker *
2 ½ dl. siktat dinkel *
1 krm. salt *
100 gr. vit choklad *
Valfri mängd pepparkaksdeg *

Smält smöret i en kastrull. När smöret är smält bryter man i den mörka chokladen i bitar och låter den långsamt smälta med. Rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker lite lätt. Rör ner chokladsmeten i ägg- och sockersmeten. Blanda sedan mjöl och salt separat och rör ner i smeten och blanda till en jämn massa. Häll smeten i en rund form med löstagbar kant ( ca. 22 cm. i Ø).
Hacka vit choklad och tryck ner i smeten. Tryck ner delar av pepparkaksdegen lite här och var i brownien.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200° i ca 12 - 17 min. Kakan ska vara kladdig då man tar ut den. Förvara svalt ett par timmar innan den ätes. Går utmärkt att frysa.

Dela med dig av denna artikel på: