Modo Hockey

Challe: Skellefteå blir en riktig utmaning

Efter att sviten med fem raka vinster brutits väntar två hemmamatcher för MODO Hockey. Först tisdag mot Skellefteå AIK, sedan torsdag mot Timrå IK, två derbyn med andra ord.
– Skellefteå hemma till att börja med blir en riktig utmaning, säger coachen Charles Berglund. Skellefteå har visat bländande form hela hösten och vi måste spela på topp för att nå vårt mål.

I lördags förlorade Modo Hockey i Stockholm mot Djurgården med 1-3.
 – Men i stort gjorde vi en bra bortamatch, trots en tung start med numerärt underläge halva första perioden, varav två minuter i tre mot fem.
 – I spel fem mot fem släppte vi inte till mycket och vi kunde mycket väl ha vunnit lika gärna som hemmalaget. Djurgården gjorde ett mål i power play, vi inget. Som jag ser det avgjorde det matchen.

Nu handlar det om norrderby i Fjällräven Center mot Skellefteå. Ett lag som Modo förlorade tidigt i höst med 1-4 mot borta.
– Dessutom en av våra sämre matcher så här långt. Det krävs verkligen skärpning nu och allt pekar på att vi kommer att göra en bra match hemma. Det känns i alla fall så.

Modo Hockey får klara sig utan forwarden Anton Hedman, som är avstängd efter matchstraffet senast. Ersättare blir en annan Anton, nämligen Byström, född 1992.
 – Han har sett bra ut på många av våra träningar och det ska bli kul se honom i de här sammanhangen.

Publicerat