Musik

Status Quo till Örnsköldsvik

Den legendariska rockgruppen ger sin enda spelning i Sverige den 13 augusti på Parken.

Brittiska boogierockarna Status Quo intar Folkets Park den 13 augusti, ska vi gissa på att det blir sommarens mest välbesökta konsert i Örnsköldsvik?

 – Vi är otroligt glada att vi har lyckats locka hit ett så pass legendariskt band som Status Quo och att det blir en Sverigeexklusiv spelning. Det känns riktigt, riktigt bra. De har turnerat världen runt de senaste 40 åren och har så klart galet många hits. De allra flesta har också någon slags relation till bandets musik, säger Andreas Olsson hos arrangörsbolaget GO Event.

Status Quo är mest kända för att vara stilbildande genom att sammanstöpa traditionell hårdrock med ösig och tung boogierock. Bandet är ett av Storbritanniens mest framgångsrika någonsin med 120 miljoner sålda skivor världen över. En annan merit är att de genom åren har spelat cirka 6 000 konserter inför sammanlagt 75 miljoner människor.

Bandets rutin och sväng, tillsammans med hitlåtar som ”Rockin’ All Over The World”, ”In The Army Now” och ”Whatever You Want” borgar för publikfrieri på hög nivå.


– Allsång är en viktig del för en lyckad rockfest. Och med Status Quo på Parkens scen så känns det som att den delen är ganska klappad och klar. Allt som allt borgar det för en riktig härlig rockfest på Parken i år igen, en tradition vi vill hålla vid liv.

– Vi sa efter att vi hade Europe på Parken att vi skulle utvärdera ordentligt och fundera över varför det kom så lite folk. Samtidigt har vi velat hitta en större internationell akt och vi har sagt att om vi inte hittar något bra så kör vi inte. Men med Status Quo finns alla förutsättningar för en lyckad kväll. Vi hoppas så klart att många ö-viksbor och rockintresserade från hela Norrland samlas i en enda stor fest i Ö-vik den 13 augusti.

Biljettsläpp sker 1 februari.


Publicerat