Malin H

Jalapeño poppers

För många herrans år sedan smakade jag mitt livs första jalapeño poppers och det var ett matminne för livet. Oj, så goda!

För ett par kvällar sedan nu under semestern såg jag på 'Masterchef USA' med Gordon Ramsay och då var det en mexikanska som gjorde något snarlikt, vilket fick mig att tänka att man måste kunna göra en förenklad version.

Sagt och gjort, håll till godo!

Jalapeño poppers, 20 st.

20 st. hela fefferonis
2 st. hela mozzarellaostar, gärna med äkta buffelmjölk
3 ½ dl. kolsyrat mineralvatten, naturell smak
200 gr. siktat dinkel *
lite extra mjöl * att vända fefferonin i
1 liter rapsolja * till fritering

Börja med att snitta fefferonin på längden och töm ut lagen som finns i. Man kan också peta ur kärnorna om man vill.

Skär varje mozzarella i 5 skivor och dela sedan de på längden. Peta in osten i öppningen i fefferonin och kläm åt.

Förbered allt som krävs för att fritera i närheten av spisen, se till att fläkten INTE är på och ha ett lock till hands för att kväva eventuell eld med. Jag skickade dessutom Johan, Leon och vovvarna på övervåningen.

Häll mineralvattnet i en bunke och vispa ner mjölet som siktas ner eftersom. Vänd fefferonin i frityrsmeten och doppa den sedan i mjöl. Om man vill så kan man göra om proceduren igen för att få en extra tjock skorpa.

Häll oljan i en kastrull och slå på högsta värmen. Då en brödbit/potatisbit blivit gyllene är oljan färdig att användas.

Fritera dem i ca 30 sek. med hjälp av en soppslev och ta sedan upp dem med hjälp av en rostfri tång (endast rostfria redskap då man friterar!) och låt rinna av ordentligt på hushållspapper.

Perfekt komplement till en mexikansk-inspirerad middag, som förrätt, som tilltugg eller varför inte fredags-snacks?

Publicerat