Du är här

2011-01-15 - Pia M

Vad gör man en tråkig lördag?

Vad gör NI när ni är ensamma hemma?

Idag är det en lördag, den 15 januari för att vara exakt. Kockan är kring nio på morgonen och jag är för tillfället en mycket uttråkad sjukhusänka. Min sambo, “Dr K”, befinner sig någonstans i trakterna kring … kan det ha varit Härnösand … och att hitta en någorlunda meningsfylld aktivitet för denna ensamma vinterdag känns som ett omöjligt uppdrag. Att stirra ut genom fönstret mot E4:an är vad jag som bäst gör, fast tack vare att antalet passerande bilar inom loppet av en timme inte överstiger tio känns inte kontrolleringen av morgontrafiken så värst intressant heller … .

Ganska fult, egentligen. Att när den efterlängtade lediga dagen kommer så önskar jag mig inget annat än att få arbeta. Att sitta ensam i en hyreslägenhet ger mig ingenting annat än panik när jag tänker på all den tid som går till spillo. På två dagar hinner man åstadkomma ganska mycket, jag syftar på takmålningen och uppsättningen av tapeterna som fortfarande inte blivit av.  Jag ryser när jag tänker på renoveringen, och tanken på att byta ut huset mot en övernattningsetta i Ume-stan börjar kännas allt mer lockande. Fast vad är det för liv egentligen, om inte precis det jag klagar på just nu.

 

Kan ni tala om för mig exakt VAD man kan roa sig med en ur-tråkig dag som denna, helst innan jag börjar klättra på väggarna?!!!

Dela med dig av denna artikel på: