Hörnan

Blogg: Dagen då jag vek ut mig

Du som prenumererar på ortens dagstidning, eller som åtminstone gjorde det fram till igår, kan ha mötts av en välbekant nuna på sidan 5 i lördagsumret.

Där låg jag utfläkt som en rödskäggig playgirl-modell (fast med kläderna på) tillsammans med lillbrorsan Kristian på en bädd av serieteckningar.

Vår ursäkt att ockupera det utrymmet i ÖA var ett kontrakt mellan oss och seriesyndikatet Bulls Press, som ger dem rätt att sälja vår serie "Sjunde sinnet" från Hägglunds Hörna till tidningar i tolv europeiska länder.

Skitkul, förstås - och vad passar bättre än att låta vår kära lokalkonkurrent uppmärksamma denna nyhet om en Tidningen 7-serie skapad av Tidningen 7-killar där siffran 7 rentav ingår i seriens namn?

Den prestigelösheten hedrar dem verkligen, men jag vill ändå passa på att tokhylla det gäng på Sjuan som bidragit starkt till seriens födelse och framväxt.

Jag och brorsan hade skissat på karaktärer, upplägg och bakgrundshistoria i nästan två år när jag i september 2009 fick fria händer att tänka ut upplägget till som skulle bli "Hägglunds hörna" i Tidningen 7.
När jag bestämt mig för att ha en längre huvudtext och två kortare småplock insåg jag att det fattades något - och att detta något förstås var den serie som jag och Kristian drömt om göra under så lång tid.

Problemet, när jag skulle förankra detta hos redaktör Eklund, var att han befann sig på Arlanda och var på väg mot Turkiet. Det sket jag blankt i.
Jag ringde upp, prackade på honom mitt förslag och möttes av tre sekunders skräckinjagande tystnad innan han fällde de världsomvälvande orden "Gud, vilken bra idé!".

På så vis kom jag och brorsan igång med produktionen och fick lön för mödan redan från första penseldraget.
Jag har kunnat skriva manus på arbetstid, Kristian har fått använda kontorets dyrbara scanning-utrustning och våra kollegor har hjälpt oss sälja in serien till tidningar utanför vår kommun.

Oavsett vart "Sjunde sinnet" hamnar framöver kommer den alltid att vara en serie som föddes i Tidningen 7.

Publicerat