Malin H

Krispig konfekt del 2

Detta recept lade jag upp för ett tag sedan och skrev att jag tänkte testa med den fantastisk kvalitetskokosoljan från Kung Markatta!

I helgen gjorde jag och Leon dem till oss, men främst pappa så att han skulle kunna mumsa på något gott i pauserna med slipning och spackling! De blev väldigt goda, som ischoklad men med fin och rund kokossmak!

Man behöver lika delar kokosolja som mörk choklad med hög kakaohalt. Oljan, som är fast i rumstemperatur, värms med fördel upp direkt i glasburken tills den blir flytande.
Häll sedan i en bunke.

Chokladen smälts i vattenbad bruten i bitar.

Blanda olja och choklad noga och ställ åt sidan.

Hacka valfri mängd av favoritnötterna och sprid ut i en form eller små muffinsformar.

 

 

Häll chokladen över. Låt stelna och skär ev. i rutor om ni inte använt formar.

Går utmärkt att frysa efter att de stelnat och är för övrigt supersmaskiga!

 

Publicerat