Samhällsinformation

Elvy positiv till krisrapporten

Socialdemokraternas slutrapport från kriskommissionen presenterades i dag och innehåller en hel del självkritik, men också en rad förslag för att ta partiet ur krisen.

- Den är spännande och intressant och det finns mycket vi ska ta till oss, säger Elvy Söderström (s), kommunalråd i Örnsköldsvik, distriktsordförande i länet och ledamot i Verkställande Utskottet, till P4 Västernorrland i dag tisdag.
Vi blev för otydliga i vårt budskap menar kriskommisionen och pekar på samarbetet med Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

– Vi var inte riktigt mogna för detta. Vi bör gå fram själva och sedan söka samarbete. Det blev otydligt i och med samarbetet. Vi ska framåt och vara tydliga med vad den socialdemokratiska politiken innebär, säger Elvy Söderström.

Kriskommissionen skriver i sin rapport att man inte motarbetat de växande klyftorna i samhället tillräckligt. Man pekar också på att jobben är det viktigaste.
Konkurrenskraften måste öka. Små och medelstora företag måste få större utrymme och även tjänstesektorn. Hon menar att ett av de största gisslen är arbetslösheten.
Stora satsningar på välfärd och utbyggd infrastruktur måste till. En skattehöjning  för att finansiera detta behövs.

– Det är viktigt att vi står upp för en gemensam välfärd. Då kan man inte sänka skatterna, säger hon.
Kommissionen har lagt ned mycket tid på rapporten och Elvy Söderström tror att den kommer att påverka Socialdemokraternas förnyelsearbete.


Publicerat