Utställning

Kjell Wallman ställer ut

Efter sin medverkan på Le Carrousel du Louvre, i anslutning till Louvren i Paris, ställer den före detta ö-vikskonstnären nu ut i Stockholm för första gången.

– Jag är väldigt stolt över det här. Det viktigaste är att jag har passerat juryn för det finaste ställe man kan ställa ut på enligt mig. De tar inte in vad som helst och det känns som någon form av erkännande, sa Kjell Wallman innan han i höstas reste till Paris för att ställa ut på Le Carrousel du Louvre.

Nu blir det alltså premiär för Wallman i Stockholm, på SO Stockholm Gallery i Kungsträdgården med vernissage i morgon torsdag klockan 18.00.

– Jag har ställt ut på många olika platser runt om i världen. Det känns fantastiskt roligt att äntligen få ställa ut i Stockholm, där jag har många konstintresserade vänner, säger Kjell Wallman och hälsar alla varmt välkomna till vernissagen och en utställning som varar i fyra dagar.

Kjell Wallman skänker dessutom ett av utställningens konstverk till förmån för Stiftelsen MinStoraDag. Auktionen startar måndag den 14 mars.

Stiftelsen MinStoraDag är en insamlingsstiftelse som hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar. Varje år insjuknar hundratals barn i Sverige i sjukdomar med en svår livspåverkande, inte sällan livshotande, diagnos. MinStoraDag mål är att ge dessa barn någonting underbart att drömma om när dagarna är långa och behandlingarna tuffa.

Kjell Wallman har en brokig bakgrund, växte upp i Olofström där han tillbringade sina tolv första år innan han hamnade i Örnsköldsvik. Han bodde därefter flera år i Finland och återvände för en kort period till Örnsköldsvik innan han återigen rörde på sig för att utforska världen.

Han har vid flera tillfällen ställt ut i Kina på Kinas Nationalmuseum och i Den förbjudna staden. Senast han ställde ut var alltså i Paris. En stor akrylmålning av Kjell Wallman finns för övrigt i Louvrens konstshop på nätet. För 25 000 Euro är den din.

Vill du se hans konst i Örnsköldsvik finns den bland annat på restaurangerna Mammamia, China Tower och Gastronomia Italiana.

Publicerat