Miniblogg: Maja och Elin i Haiti

Maja och Elin i Haiti - del 1

Maja Gyll och Elin Näsström reste till Haiti för att se vad Hoppets Stjärna gör med de 140 000 kronor som ungdomskören E-team i Skorped samlat in. Följ deras resa här på webben7.

Måndag 14 februari

Den första hela dagen i Haiti inleddes med 30 graders värme och ett 40-tal hönor från trädgården som mer än gärna gjorde sig hörda.

Skorped, Mellansel, Stockholm, London, New York, Port-au-Prince i Haiti. Tältläger, rasmassor och fattigdom. Vi kastades in i en annan verklighet.

Vi åkte in till kontoret i Petionville, Port-au-Prince där vi bekantade oss lite med de som jobbar för Hoppets Stjärna i Haiti. Bara genom bilresan till kontoret blev intrycken många. Jämfört med Sverige var skillnaden oerhörd. Vi hade ännu inte riktigt hunnit förstå den verklighet vi befann oss i.

Efter en dag på kontoret fick vi se lite mer av stadsdelen Petionville innan det bar iväg till den kände Haitiske artisten Lolo Beabrun, med rastaflätor som räckte till midjan. Ändå var han inte värst. Hans fru hade en, och en enda, rastafläta som släpade i backen. Hon hade sparat sedan 1971.

Mycket intryck att ta in och en jetlag på sex timmar att försöka få ordning på.

(Läs mer om Maja och Elins resa till Haiti i morgon.)

Publicerat