Du är här

2011-03-20 - Miniblogg: Maja och Elin i Haiti
  • Maja leker med skolbarnen. Foto: Dennis Thern (Se fler bilder genom att klicka på pilarna)
  • Jacqueline försöker koncentrerat att följa med Maja i en handklapplek. Foto: Dennis Thern
  • Alla barnen i Boyer ville vara med på kort vilket vi inte hade något emot eftersom de är så söta. Foto: Dennis Thern
  • Vi fick chansen att leka med en skolklass. Att vi inte förstod varandras språk var inget problem. Foto: Dennis Thern
  • På vår vandring genom byn Boyer så fick vi besöka den här spritfabriken. Foto: Maja och Elin
  • I det här vattenhålet händer det mycket. Mannen i förgrunden tvättar sig, två kvinnor tvättar kläder samtidigt som att några ungdomar hämtar dricksvatten. Foto: Dennis Thern
  • Alla intryck av fattigdom och misär bleknar när man ser hoppet och glädjen i barnens ögon. Genom deras chans till utbildning så har Haiti en framtid. Foto: Maja och Elin

Maja och Elin i Haiti - del 3

Maja Gyll och Elin Näsström reste till Haiti för att se vad Hoppets Stjärna gör med de 140 000 kronor som ungdomskören E-team i Skorped samlat in. Följ deras resa här på webben7.

Onsdag 16 februari

Dagens resmål var skolan i byn Boyer. Byn ligger bara några kilometer från kolerautbrottet. Framme på skolgården möttes vi av en glad kvinna som var rektor på skolan. Upplägget var ungefär detsamma som gårdagen. Vi fick besöka klasserna och dela ut godis. Barnen och lärarna välkomnade oss med sång och applåder.

Även här fick vi en intervju med rektorn. Hon berättade bland annat att bara två av barnen blivit sjuka i kolera, men de påverkas alla av den psykiskt. De går runt med rädslan för att bli smittade. En man i byn beklagade sig över att de inte lekte lika mycket längre, de vill inte bli smutsiga och behöva tvätta sig i orent vatten.

Intervjun följdes av en rundtur i byn med guidning av en liten pojke som inte hade möjlighet att gå i skola. Han hjälpte i stället till på en fabrik där de tillverkade alkohol. Än en gång slogs vi av hur viktigt det är att barnen får en utbildning.

När vi återvände till skolan blev det en hel del lekar med barnen och tid att knäppa kort. Barnen ställde mer än gärna upp som modeller. Roligt att se hur hoppfulla och glada de är, trots allt elände med jordbävningen och koleran.

(Läs mer om Maja och Elins resa i morgon)
Dela med dig av denna artikel på: