Miniblogg: Maja och Elin i Haiti

Maja och Elin i Haiti - del 3

Maja Gyll och Elin Näsström reste till Haiti för att se vad Hoppets Stjärna gör med de 140 000 kronor som ungdomskören E-team i Skorped samlat in. Följ deras resa här på webben7.

Onsdag 16 februari

Dagens resmål var skolan i byn Boyer. Byn ligger bara några kilometer från kolerautbrottet. Framme på skolgården möttes vi av en glad kvinna som var rektor på skolan. Upplägget var ungefär detsamma som gårdagen. Vi fick besöka klasserna och dela ut godis. Barnen och lärarna välkomnade oss med sång och applåder.

Även här fick vi en intervju med rektorn. Hon berättade bland annat att bara två av barnen blivit sjuka i kolera, men de påverkas alla av den psykiskt. De går runt med rädslan för att bli smittade. En man i byn beklagade sig över att de inte lekte lika mycket längre, de vill inte bli smutsiga och behöva tvätta sig i orent vatten.

Intervjun följdes av en rundtur i byn med guidning av en liten pojke som inte hade möjlighet att gå i skola. Han hjälpte i stället till på en fabrik där de tillverkade alkohol. Än en gång slogs vi av hur viktigt det är att barnen får en utbildning.

När vi återvände till skolan blev det en hel del lekar med barnen och tid att knäppa kort. Barnen ställde mer än gärna upp som modeller. Roligt att se hur hoppfulla och glada de är, trots allt elände med jordbävningen och koleran.

(Läs mer om Maja och Elins resa i morgon)
Publicerat