Miniblogg: Maja och Elin i Haiti

Maja och Elin i Haiti - del 5

Maja Gyll och Elin Näsström reste till Haiti för att se vad Hoppets Stjärna gör med de 140 000 kronor som ungdomskören E-team i Skorped samlat in. Följ deras resa här på webben7.

Fredag 18 februari

Den här dagen var extra speciell. Vi skulle nämligen besöka skolan Jeanton, till vilken vår kör E-team har samlat in pengar under det gångna året. Lärarna höll långa tacktal om hur betydelsefull vår insats var för dem.

När vi hade godisutdelning i klasserna frågade Tony om de ville hälsa något till oss. En flicka sa att hon älskade oss och undrade när vi skulle komma tillbaka. Alla klasser hälsade oss med applåder och sång. Det var fantastiskt att få se hur glada de var över de insamlade pengarna.

Barnen var långt ifrån blyga. Det var som om de trodde att hudfärgen och håret skulle kännas annorlunda. Alla ville känna efter.

På hemfärden stannade vi på en privat strandtomt och badade. Vi trodde knappt att det fanns sådana fina ställen i Haiti. Där fick vi chansen att bada i det 26-gradiga vattnet. Det blev en stor kontrast till det vi upplevt under veckan.

(Läs sista delen av Maja och Elins resa i morgon)


Publicerat