Övrig kultur

Dags att anmäla sig till UKM

Lördag 26 mars arrangeras UKM på Sliperiet, men vill du vara med gäller det att rappa på. Anmälningstiden går ut nu på måndag, 14 mars.

Är du mellan 13 och 20 år? Vill du visa upp något som har med kultur att göra? Då är UKM – Ung Kultur Möts – absolut något för dig.

– Man får ställa upp och visa vad som helst. Musik, dans, konst – i stort sett allt, berättar Hanna Lundström i arrangörsgruppen.

– Vad som helst, bara det har med kultur att göra, tillägger Micke Sundmark. Och det är väldigt roligt att vara med, poängterar han.

Flera av ungdomarna i arrangörsgruppen har varit med själva i UKM, och ska även delta i år. Fram till dess arbetar de med marknadsföring av arrangemanget och planerar vem som ska göra vad under lördag kväll 26 mars då lokalfestivalen arrangeras.

I år hålls även länsfestivalen i Örnsköldsvik, på Parken 13-14 maj. En urvalsgrupp väljer ut de som man vill ska delta på länsfestivalen. Gruppen ger också omdömen och tips till lokalfestivalens alla deltagare, som dessutom ges så bra förutsättningar som möjligt för sitt uppträdande. Exempelvis proffsigt ljud och ljus, hjälp med att hänga konst med mera.

UKM Riksfestival hålls för övrigt också i länet i år, i Sundsvall 19-21 juni. Något att sikta på för alla som anmäler sig till den lokala festivalen.


UKM
En ideell förening som på alla sätt verkar för att ungas röster ska höras och ung kultur ska få ta plats. UKM skapar mötesplatser där unga tar över, knyter kontakter, flyttar gränser och där grunden för framtidens kultur skapas.

Anmäl dig till UKM via länkarna här nedan.


Länkar
Publicerat