Du är här

2011-03-12 - Utställning
  • Åke Lagerborg visar och berättar för några av de många besökarna på Spinnrocken. Foto: Nils Ågren (klicka på pilarna för att se fler bilder)
  • Det röda skjulet. Foto: Nils Ågren (bilden är beskuren)
  • Lyssnaren. Foto: Nils Ågren
  • Notering om det som står på bordet. Foto: Nils Ågren (bilden är beskuren)
  • Notering om en liten röd växt. Foto: Nils Ågren (bilden är beskuren)
  • Tre av Åke Lagerborgs små skulpturtavlor: Game over, Ny fågelart? och Förvandlingar. Foto: Nils Ågren

Välbesökt utställning

Åke Lagerborg lockade mycket folk till Spinnrocken i Arnäs, där han ställer ut nu under helgen.

En av kommunens allra främsta konstnärer visar upp sin underfundiga konst nu i helgen. Kanske för sista gången i offentliga sammanhang.

– För mig och Maj är det här en historisk plats, berättade Åke Lagerborg under vernissagen i Spinnrocken.

– Här var Lindblads affär där vi handlade och i rummet bredvid höll post-David till. Vi har bott här i Arnäs i femtio år och det känns väldigt bra att kunna ställa ut i den här lokalen.

83-årige Åke Lagerborg är fortfarande produktiv och några av de 37 verk han visar upp är gjorda i år. Själv berättade han under vernissagen om sitt konstnärskap där han i de stora offentliga skulpturerna jobbar med formen som utgångspunkt.

– Men i de här mindre grejerna är det små berättelser. Jag är en berättare och grejerna hör ihop med att jag skriver kåserier. Jag skrev kåserier under flera år i Allehanda och blev väldigt ledsen när jag inte fick fortsätta. Men då uppmanades jag av min dotter Maria att börja blogga, så det går fortfarande att läsa vad jag skriver, sa Åke Lagerborg.

Utställningen på Spinnrocken pågår endast i helgen och hann du inte se den i dag så ska du absolut inte missa den på söndag. Öppet 12-16.

Vill du läsa Åke Lagerborgs blogg så kan du gå via länken här nedan.

Dela med dig av denna artikel på: