Du är här

2011-03-14 - Robbins Hockeybloggen
foto: Håkan Nordström

Plötsligt händer det!

Ikväll spelar MoDo Hockey sin första match i kvalserien på ungefär 20 år!

Jag var bara 4 år gammal senast det hände, MoDo Hockey spelade i kvalserien och Kent Lantz räddade dem kvar i Elitserien den gången.

 Jag har svårt att se att det var lika stor chock då som nu, för när man pratar med folk som varit med en längre tid så beskriver de hela 80-talet och början av 90-talet som en väldigt jobbig och tung period, inget "det var bättre förr" om man säger så.

 Vad jag vet så var det bara en enda journalist, expert, bloggare, reporter som tippade MoDo som 12:a, det var Jens Karlsson på hockeysverige.se och han blev genast hackkyckling nummer ett, och det var inte bara MoDoiter, det var folk från hela landet som höll på andra lag som tyckte att tanken på att MoDo Hockey skulle komma sist i Elitserien var helt befängd! Nu vet vi att Jens hade rätt och att vi hade fel, jag själv tippade MoDo i slutspel (såklart!) och att Timrå och SSK skulle få kvala, riktigt så långt borta var jag inte, men nära skjuter ingen hare!

 ----------------------------

Så vad har man gjort idag då som uppladdning inför matchen? dagen börjar så klart med att man kliver upp och dundrar iväg på jobbet, hela tre timmar jobbar jag på måndagar och trots den lilla tiden fick jag en hel del gjort, därefter har jag bara hängt och väntat på att klockan ska bli 19.00.

----------------------------

Mora tog sig till kvalserien som sista lag, riktigt starkt att vinna alla 6 matcher i kvalet till kvalet, smsade och gratulerade ex-modoiten Marco Tuokko som tackade och önskade alla oss här uppe lycka till och välkomnade oss ner till Mora.

På tal om det så kommer ju självklart Lumberjacks resa runt lite nu under kvalet, vi åker till att börja med till Mora på lördag och vi siktar på att åka ner till Örebro i omgång 9 för att se MoDo möta det lag i kvalserien som har flest ex-modoiter.

Nu ska jag lyssna på dunka dunka och ladda för seger!

Dela med dig av denna artikel på: