Nyheter/Reportage

Salva för nybygge av ägarlägenheter

På onsdagen ljöd sprängsalvan för nybygget av det första av totalt fyra hus på Kusthöjden i Ö-vik.
”Det första spadtaget-ceremonin” bestående av en sprängsalva på platsen där husgrunden nu påbörjas ägde rum på onsdag eftermiddag. Kommunalrådet Glenn Nordlund tryckte på knappen.

– Detta blir det största projektet i Sverige med upplåtelseformen ägarlägenheter, berättar Per-Eddie Bjuggstam, vd på Kusthöjden i Ö-vik AB. Det blir totalt 4 hus, med 32 lägenheter i vart och ett. Ett hus kommer att färdigställas årligen.

Först 2009 blev denna ägandeform tillåten i Sverige, som tills dess var en av de få länder i Europa som inte tillät sådant ägande.

Anders Edmark på Mäklarhuset, som marknadsför och säljer " de stående radhusen" berättar att intresset har varit enormt på alla de visningar man haft. Han hävdar att detta är en ägandeform som klart tilltalar köparen. De låga avgifterna och nästan inga andra löpande kostnader bidrar till detta.

Priset för en lägenhet på 92 kvm på första våningen ligger på cirka  2.650.000 kronor. Månadsavgiften blir 2684 kr och då ingår värme, vatten, avlopp, renhållning/ sopor, fastighetsskötsel och underhåll/sparande.

Kusthöjden AB har valt att anlita entreprenörer från trakten. Man har anlitat NCC i Örnsköldsvik för grund och stomkomplettering medan den prefabricerade stommen tillverkas av Strängbetong i Långviksmon. Markarbeten och sprängning utförs av Ivar Lundkvist AB.

Inflyttning i det första huset om 32 lägenheter planeras till den 1 februari 2012.

Publicerat