Du är här

2011-03-22 - Samhällsinformation
Daniel Lemma uppträder på torget i samband med Earth Hour på lördag. Foto: Pressbild

”Earth Hour” i Ö-vik - Daniel Lemma på torget

Förra året släcktes cirka 2000 ljuspunkter längs gatorna i de centrala delarna av Örnsköldsvik.

– Vi hoppas verkligen att folk i kommunen deltar i denna manifestation för en bättre miljö och släcker ner på lördag kväll, säger Lars Söderlind, kommunens samordnare för "Earth Hour" i Örnsköldsvik.

– I fjol hade vi cirka 800 personer på torget när Tomas DiLeva uppträdde och i år har vi en ny kanonartist, Daniel Lemma, som uppträder med sina egna kända låtar, avslutar Lars.

Daniel Lemma är mest omtalad efter filmen "Jalla! Jalla! " av Fares Fares och den mycket spelade "If I used to love you". Dessutom bjuds på olika aktiviteter omkring torget.

Den globala manifestationen pågår mellan 20:30 och 21:30 nu på lördag.

*****

Fakta om Earth Hour:

Världsnaturfonden WWF är initiativtagare till Earth Hour, globalt och i Sverige.

Denna timme är en global manifestation för klimatet som startade 2007 på initiativ av WWF i Australien. Idén är att människor över hela världen kan förenas i en enkel handling vid samma tid, tidszon efter tidszon.

Det blev nytt globalt rekord för världens största klimatmanifestation Earth Hour 2010. 128 av världens 195 länder och 4 616 städer i alla världsdelar. Budskapet nådde nästan en miljard människor.

En SIFO-undersökning visade att varannan svensk 53 procent av befolkningen från 15 år och uppåt släckte ljuset. Förutom att släcka ljuset stängde var fjärde person av teven, stand-by funktionen och annan elektronisk utrustning under Earth Hour.


Dela med dig av denna artikel på: