Du är här

2011-03-22 - Samhällsinformation

Om adoption och familjeband- Föreläsning i Ö-vik

Mary Jussela föreläser om adoption utifrån sin bok "Adoption- Banden som gör oss till familj".

Adoptionscentrum arrangerar föreläsningen för alla som på olika sätt kommer i kontakt med adoption och som funderar över familjeband.

I sin bok "Adoption- Banden som gör oss till familj" och intervjuerna, som i vissa fall smärtsamt och i andra glädjande berättar hon om hur familjemedlemmar har funnit sina respektive roller som föräldrar och barn.
De intervjuade familjerna kommer från stora delar av landet, bl a Sundsvall och Umeå, och representerar adoption från många delar av världen.

Kristiina Oikari, ordförande för adoptionscentrums lokalavdelning är glad att föreningen kan välkomna till denna angelägna föreläsning. För henne var adoption ett självklart sätt att bilda familj.

– Idag är barnen femton och elva år och jag tackar fortfarande varje dag min goda stjärna att det blev just vi."

– Att bli familj genom adoption var för oss vårt livs bästa beslut och stora lycka" säger Åsa Abrahamsson mamma till fyra adopterade barn, tre flickor och en pojke födda i Indien. "Förälder är inget man bara blir utan något man bestämmer sig för att vara och arbetar tillsammans för" fortsätter hon.

Åsa hoppas att många kommer för att lyssna och samtala kring det Mary Juusela berättar om sina unika intervjuer, och tror att det blir en givande kväll för henne själv som adoptivförälder och för alla som på olika sätt ingår i eller har kontakt med adoptivfamiljer eller i allmänhet funderar på hur man blir en familj.

(Föreläsningen är tisdag 29 mars 2011 klockan 18:30 på Gnistan, Gullänget   Anmälan senast 24/3 till nettan@hotmail.com el 070-130 75 29.)Dela med dig av denna artikel på: