Hörnan

Blogg: En fallen Modohjältes diskreta comeback

Anticimex, mini-kossor och kikarspionage ingår i textpusslet när Hägglunds webbhörna hämtar andan efter pärsen mot Växjö.
Viasat, som sköter sändningarna från Kvalserien, behandlar matchintrot med samma ömhet som Anticimex behandlar ett kackerlackskollektiv. Jag var på plats, live – och jag kunde ändå inte bli kvitt tanken att jag måste ha kommit åt snabbspolningsknappen på fjärrkontrollen.

***

Växjö är definitivt inget Elitserielag – men de är definitivt inget Örebro heller.
Medan Örebros insats fick matchen att likna Modos DM-finaler dundrade Växjö ut på isen med TV-puckentusiasm och visade samma iver som kalvar på grönbete.

***

Växjö gjorde ett gott intryck både på och utanför isen.
På läktaren stod en färgglad klack som var munter, röststark och förvånansvärt stor med tanke på avståndet. De drygt 30 smålänningarna njöt mer av matchen än hela Modopupliken sammanlagt.

***

41 skott – och 41 räddningar efter full tid. Oscar Ahlsenfelt borde få en staty på torget i Växjö.

***

När hesa Fredrik tjöt efter 60 minuter (i mitt tycke ett ovanligt uppgivet, klagande läte denna kväll) suckade Modofansen samtidigt som Växjöklacken jublade vilt. Det säger en del om de skilda världar och skilda förväntningar som råder i respektive klubb.

***

Sonen till en vän satt under matchen och spanade in en viss spelare med sin kikare – trots att spelaren aldrig lämnade båset.
Grabben ville helt enkelt se sin gamle idol Karol Krizan, som gått från att vara guldmålis i Modo till en reservroll i Allsvenskan. Vad han tyckte om återkomsten till Ö-vik vet jag inte – men när en liten skock Modofans började vråla hans namn i takt efter matchen vände sig Karol faktiskt om och vinkade.


Publicerat