Malin H

Ost- och tomatsnurror

Detta är en variant av de så populära s.k 'pizzabullarna'. Pefekta att packa ner i matsäckskorgen eller äta som mellanmål. De går utmärkt att frysa, även ogräddade. :D

Pizzabullar, 20 st. 250°

50 gr. jäst
3 dl. mjölk *
4 msk. honung *
1 tsk. salt *
8 dl. siktat dinkel *
1 ägg * till pensling

200 gr. färskost med vitlök och örter *
2 dl. riven ost *
1 dl. hackad gräslök *
8 - 10 st. soltorkade, strimlade soltorkade tomater *

Smula jästen i en bunke och rör ut den i kall mjölk. Tillsätt olja, honung, salt och mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 30 min. Blanda under tiden ihop fyllningen, utelämna tomaterna.

Dela sedan degen i två delar och kavla varje del till en platta, ca. 30 x 40 cm. Bred ostkrämen på och strö över de strimlade tomaterna. Rulla ihop varje platta till en rulle och skär i 10 bitar. Lägg de i pappersformar avsedda för bullar och låt jäsa ytterligare 30 min. Ska bullarna gräddas direkt så slå på ugnen på 250°.

Pensla bullarna med ägg och grädda dem i mitten av ugnen ca. 12 min.

Ska bullarna frysas in och gräddas senare så ställs bullarna på plåtarna i frysen efter jäsningen. Låt stå i 3 timmar och flytta sedan över de ogräddade bullarna i fryspåsar. Vid gräddning; sätt ugnen på 250° och låt de frysta bullarna stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Pensla bullarna med ägg och grädda i mitten av ugnen ca. 12 min.


Publicerat