Föreningsliv

Hjälp till Japan

Ungdomar i Örnsköldsviks Mangaförening bjuder på japansk kultur på Stora Torget i morgon, lördag, samtidigt som de tillsammans med Röda Korset samlar in pengar till de jordbävningsdrabbade i japan.

Har ni inte sett cosplay, eller kosupure som är den japanska benämningen, så finns chansen nu på lördag mellan 12 och 15 på Stora Torget. Cosplay är en sorts konstperformance där deltagarna klär ut sig med inspiration från bland annat japansk manga, anime, hentai och fantasy.

Ungdomarna ska också spela musik, dansa, rita manga samt sälja kakor och bröd för att samla in pengar till de nödställda i japan. Insamlingen sker i samarbete med Röda Korset.

Dessutom informerar de om sin mangaförening och om evenemanget Örncon som arrangeras 17-19 juni på Sliperiet. Läs med om Örncon via länken här nedan.

Bakom insamlingen står Yumi Shimizu, som sedan två och ett halvt år tillbaka är bosatt i Örnsköldsvik.

– Ungdomarna i föreningen ställde upp direkt när jag undrade om vi kunde samla in pengar. Hoppas att det kommer mycket folk för att se dem och för att hjälpa till att stötta de drabbade i Japan, säger Yumi Shimizu.

Publicerat