Tävlingar

Grattis Ingmar till två biobiljetter!

Vinnare i aprilskämtstävlingen blev Ingmar Andersson, Ö-vik som tipsade om Komvux läkarutbildningsskämt. Vi belönar honom med två biobiljetter.

Komvux startar läkarutbildning

Idag blev det klart att Komvux i Örnsköldsvik ska utbilda 30 läkare med start i sommar. Överfulla universitet och läkarbrist har gjort att man tvingats ta till nya metoder.

– Omvårdnadsprogrammets goda rykte med collegestatus har fått Läkarförbundets gillande, säger dess ordförande Stetto Skoop.

Läkarstudenterna och eleverna på Omvårdnadsprogrammet kommer delvis att studera tillsammans.

– De ska ju jobba ihop så småningom, och det blir en unik möjlighet till samarbete redan under utbildningen, säger Skoop. Ett win-win-koncept, där de blivande undersköterskorna kan specialisera sig till både amatörkirurger och kardiologer.

Utbildningen ska genomföras på tre år mot normala fem och ett halvt.

–Det är viktigt att läkarna snabbt kommer ut i jobb. Därför har vi anlitat stafettläkare som ska undervisa även på somrarna och julhelgerna, säger skolans rektor.

Utbildningen kräver gymnasiekunskaper i svenska, engelska, biologi, fysik, kemi och matematik. Den som saknar dessa kan läsa in dem under maj månad. Ansökan måste i så fall göras redan idag 1 april.
Till ansökningsblanketten


Publicerat