Du är här

2011-05-02 - Klotterplanket

Ger du en sten till någon och förväntar dig en diamant tillbaka?

Ibland kanske man borde byta strategi.

Det är uppenbart att jorden kryllar utav människor som försöker bli något på andras bekostnad. Att tala illa om någon ger tydligen en själv större status. Att vara respektlös ger respekt och att mucka gräl är coolt. Jo men så är det väl …eller?

Visst har jag egna erfarenheter på den biten men jag har ett minne utav att jag inte mådde så bra själv utav det. Och när jag säger ett minne så menar jag att skit snack inte är något för mig längre. Man skulle kunna säga att jag har vuxit ifrån det. För visst är det väl ändå lite barnsligt. Inte så att jag är en fel fri människa nu men lite har man väl lärt sig under åren eller åtminstone förstått.

Jag vet inte hur det är med dig men när jag hör en ungdom säga:

Ah asså jag bah slog till farsan i fejan.

Så tänker inte jag:

Wow vad tuff han måste vara, han vill jag lära känna.

 

Är det inte så att det är lättare att få kärlek ifall man själv ger?

För erkänn! Det är väl vad allt handlar om. Dessa människor känner brist på kärlek och gör inte människan allt för att få lite bekräftelse?

Ett tips är att börja utifrån sig själv och inte sitta och vänta på att någon ska komma fram och tycka om en.

Börja med de vänner du har och prata gott om dem. Du kommer att må bra utav det själv. Visa respekt för människor och de kommer få respekt för dig. Våga ta en fight men så länge det är värt det. Där har i och för sig alla olika åsikter men det är nog ett annat kapitel.

Så min slut punkt skulle jag ju nästan kunna göra riktigt klyschig med den utslitna versen:

Allt du vill att andra ska göra emot dig, det ska du göra emot dem. Sedan kan vi ju ta det med en nypa salt och inte kuta iväg och köpa en bil åt grannen, men vill du det så säger jag inte emot… så länge jag är din granne ;)

Dela med dig av denna artikel på: