Ungdom

Hoppfullt för allaktivitetshus

– Grundtanken är att det ska vara ett hus för alla människor. En möjlighet att träffas, säger Torbjörn Westman, ordförande för Folkets Park.

I dag står många lokaler på Folkets Park tomma, men kanske inte länge till. På måndagseftermiddagen hade en grupp eldsjälar bestående av ungdomar, upphovsmakare från Världsklass 2015 och Byrå09, tillsammans med Folkets Parks ledning sitt andra möte.

De fyra ungdomarna som var på plats brinner för musik, konst, fotografi och teater, men inom ungdomsgruppen finns en efterfrågan även inom andra områden som skate och bmx-ramper. Ungdomarna har fått titta på lokalerna, och känner att Folkets Park är en lämplig plats för aktiviteterna.

Parkens ledning ser positivt på att parkområdet skulle kunna göras om till ett allaktivitetsområde och de ser ljust på att Parken återigen ska kunna återgå till grundtanken att det ska vara ett hus där alla människor ska kunna träffas.

De vill öppna upp området som nu är omgärdat av staket.

– Vi funderar kring hur vi ska öppna upp det, i stället för att människor går förbi på avstånd. Det krävs en tillåtande attityd om att det här är ett öppet och levande område där alla är välkomna, säger Torbjörn Westman

Ungdomarnas aktiviteter skulle samsas med konferenser, pensionärsgrupper och nöjesevenemang. De ser potential för ett hus där saker händer och människor möts.

 

Webben7:s reporter har pratat med Sara Muhieddine och Sandra Strömstedt, två av ungdomarna, om hur de ser allaktivitetshusets framtid.


 


Foto och reporter: Mats Forsgren

 

 

 

Projektet har en facebookgrupp, "Allaktivitetshus .. Skate och Bmx park - Örnsköldsvik”. Där kan vem som helst lämna sina idéer kring vad de anser att huset bör innehålla.

Världsklass 2015 är kommunens utvecklingsarbete med huvudmål att Örnsköldsvik ska vara en kommun av världsklass att leva i, att bo i och besöka 2015.

Publicerat