Du är här

2011-05-03 - Elena L

Utlottning av Pepsodent White Now

Lottar ut blekande tandkräm:

Som tidigare nämnts är jag med i buzzador, en sida där man kan anmäla sig till olika kampanjer och medlemmarna får chansen att pröva grejer som är nya eller inte kommit ut på marknaden än. Den här tandkrämen jag fick att buzza om är inte jätteny eller osläppt, jag antar att det är ett stunt för att få mer PR denna gång.

I alla fall är det här en ganska rolig tandkräm, de lovar inte att tänderna blir blekta från första gången du använder den, nej då. Däremot får den tänderna att SE vitare ut från första tandborstningen.
Enligt Pepsodent själva beror detta på "en ny aktiv ingrediens - Blue Covarine - ett pigment som bildar ett blått lödder när du borstar tänderna. Pigmentet lägger sig som en hinna på tänderna och skapar en omedelbar whitening-effekt."

Den ska dessutom bleka tänderna allteftersom man använder den.

Detta är också en flourtandkräm, så det är som en vanlig tandkräm. Minus det faktum att du ser ut som väldigt märklig rabiessmittad människa.

Det dryga, tycker jag, är att man inte ska skölja munnen med så mycket vatten (eftersom detta spolar bort pigmentet). Frågan är om det är säkert? Flour är ju inte det jättebästa man kan svälja. Men det är troligen inte farligt...

Funkar den då?
Jodå, tänderna ser faktiskt vitare ut efter tandborstningen. Så den grejen är helt okej.
Om den bleker tänderna med tiden? Det vet jag inte än.

Jag citerar Pepsodent igen "Den blå hinnan är som ett läppstift, din salivproduktionen påverkar hur länge den blå hinnan stannar kvar och försvinner allteftersom du äter"

Precis som ett läppstift alltså... Förutom det där med saliven, salvien påverkar inte så mycket hur länge läppstiftet sitter, om man inte dreglar förstås.

Vidare skriver Pepsodent att regelbunden användning av tandkrämen ger en långvarig och gradvis whitening-effekt. De poängterar att en whitening-tandkräm bara tar fram tändernas naturliga vithet, de bleker inte. De hävdar därför att dessa tandkrämer därför är ett skonsamt alternativ till tandblekning.

För att vinna skriver ni bara en kommentar så drar jag 9 lotter på måndag.
Dela med dig av denna artikel på: