Evenemang

Snilleblixt-mässa i Ö-vik

Det blir visning av smarta uppfinningar och spännande experiment när KomTek står som värd för en nationell Snilleblixtmässa.

Cirka 250 barn från förskoleålder till årskurs 5 kommer då att att visa sina idéer och uppfinningar. Tävlingar, underhållning och besök av kemidraken Berta står på programmet innan det är dags för final med prisutdelning.

Förutom den företagsamhet de utställande eleverna visar upp får även flera grupper möjlighet att träna entreprenörskap och värdskap. Studerande från barn- och fritidsprogrammet agerar mässvärdar och elever från Själevadskolan och gymnasiet står för musikunderhållningen.

Under de två följande dagarna får såväl barn som vuxna möjlighet att praktiskt bekanta sig med kemins spännande värld.
Under förmiddagarna är ett femtiotal förskolebarn inbokade för kemiinspiration på KomTek och på kvällstid blir det fortbildning för 140 förskolelärare.

Måndag och tisdag finns möjlighet för föräldrar och barn i åldrarna 4-8 år att besöka  KomTek för att testa olika kemiska experiment och träffa Berta.

– De flesta barn är mycket roade av att experimentera. Genom Bertas turné ger vi pedagoger som arbetar i förskolan och med de yngsta barnen i skolan uppslag till lämpliga experiment för just den åldersgruppen, säger Anna Gunnarsson resurspedagog Anna Gunnarsson vid Navets science center i Borås.

Snilleblixtmässan hålls i Fjällräven center 25 maj.
KomTek har sina lokaler vägg i vägg med resecentrum i Örnsköldsvik.

Mer information om mässan hittar du här.

Publicerat