Du är här

2011-05-27 - Lisa B

Kvinnor och män. Och handikappade.

Är det någonting som är bra för kroppen när man sitter i rullstol är det vattengympa. Jag brukar en gång i veckan tillsammans med en sjukgymnast träna i sjukhusets bassäng.

Sjukhuset har tre omklädningsrum. Ett för kvinnor, ett för män och ett för handikappade. Jag brukar byta om i det för kvinnor då jag inte känner för att byta om bland okända män men jag behöver ändå en viss stol med hjul att sitta på så att jag kan duscha. De stolarna finns att hämta i de handikappades omklädningsrum. Men, där finns det män. Detta betyder att min assistent (jag vägrar) måste knacka försiktigt på dörren och fråga genom dörren om en stol.

 

Varför är det okej att det är så här? Varför är det inte uppdelat överhuvudtaget? Hur tänkte de egentligen när de skulle bygga omklädningsrummen? Även om det skulle vara en person med hjärnskada som byter om i omklädningsrummet, vad spelar det för roll? Är det uppdelat män och kvinnor för alla som går på deras fötter ska det väl vara det för oss som rullar fram också, oavsett sjukdom?

 

Att det ännu inte är någon som har skrivit en upprörd insändare angående detta (inte vad jag har sett) får mig att fundera ännu en gång. Varför är vi tysta?

Dela med dig av denna artikel på: