Du är här

2011-05-28 - Elena L

Recension: L´oréal Lash Architect 4D

Recenserar senaste mascaran från L´oréal:

För en månad sedan ungefär fick jag denna mascara hemskickad efter att ha vunnit en tävling som företaget hade.

L´oréals modell Milla Jovovich utlovar en magnetiskt mascara med skulpterande fibrer som ska ge en lösögonfranseffekt. Den ska arbeta i 4 dimensioner: volym (fransar är möjligen konformade, varför beräkningen antagligen blir radien av ögonfransen gånger höjden), förlängning (här klämmer vi in en mattefomrel där vi ska räkna ut flaggstångens längd med hjälp av dess skugga), uppbyggnad (jag gissar att de menar area av fransarna, alltså längden gånger bredden) och uppböjning (och nu snackar vi hur man ska beräkna grader)

De tre vanliga dimensionerna inom matematiken är höjd, bredd och djup. Den fjärde sägs vara "upp" och "ner". Så ptja, jag vet inte om L´oréals dimensioner överensstämmer med matematikens, så smart är jag faktiskt inte. Men det var ett intressant sidospår, eller hur?

Förpackningen är ganska stor och märkligt formad med en hel del vinklar. Den ligger bra i handen, applikatorn och borsten är lagom långa för att jag ska kunna manövrera dem runt ögonen utan att kladda mig på näsan eller att handtaget ska komma i vägen för synen.

Själva mascaran är något torr och borsten blir inte riktigt avtorkad mot kanten inuti hylsan, utan jag måste själv torka av överflödet.


Jag har ganska långa mjuka fransar som inte gör så stort väsen av sig, speciellt på höger öga är de lite besvärliga och slappa.

Nu ska vi undersöka vad de utlovade 4 dimensionerna ger mig. Oroa er inte, jag ska inte räkna matte nu.
1. Volym
Ja, fransarna blir tjockare.
2. Förlängning
Jo, de blir en aning längre
3. Uppbyggnad
Jag tolkar faktiskt uppbyggnad och volym som samma sak. Nej, mascaran bygger inte upp mina fransar. Ja, de blir tjockare, men de kletar ihop.
4. Uppbörjning
Ja, de böjs faktiskt. I bilderna ovan har jag inte använt en fransböjare, mascaran gör hela jobbet.

Okej, så de 4 dimensionerna (egentligen 3) är sanna, de stämmer.
Men, får jag en lösögonfranseffekt?
Nej.
Såhär ser jag ut med lösfrallor:

Så-ååå... Vad blir då slutbetyget?
Hade den inte varit så torr och klumpat så mycket hade jag antagligen gillar mascaran. Men den hade säkert legat på ett kontor hur länge som helst innan jag fick den, så jag antar att en färsk mascara skulle sitta fint.

Allt som allt håller den vad den lovar, förutom lösögonfranseffekten.
Köp den om ni vill.
Just nu har Kicks en kampanj på denna för 149:- istället för 169:-.

Gud vad jag önskar att tillverkarna slutar anta att konsumenterna är dumma i huvudet och slutar använda lösögonfransar på sina mascaramodeller inom en snar framtid.
Dela med dig av denna artikel på: