Evenemang

Springprojekt för rent vatten

I onsdags kväll arrangerade WSP en löpar/motions-kväll i Ö-vik för alla som ville bidra till deras projektinsamling.

Drygt 200 personer deltog, aktiva löpare och motionärer med eller utan stavar tog sig runt den 4.2 km långa slingan runt Höglandssjön i Gullänget.



WSP vill uppmärksamma att många människor i världen lider brist på rent vatten. WSP stöttar Solvatten, en svensk uppfinning som genom smart teknik renar smutsigt.

Man arrangerar löpartävlingar på flera orter i Sverige och målet är att alla tillsammans springer en sträcka motsvarande Sverige – Kenya, cirka 6 500 km, som omvandlas till Solvatten-behållare och skänks till familjer i Kenya. För varje extra 100 km som deltagarna springer skänker WSP ytterligare en Solvatten-behållare.





*****

Korta fakta om WSP

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi.

Från att ha börjat som ett litet företag har vi på kort tid blivit ett av de större konsultbolagen i världen.WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. WSP finns i 35 länder.

I Sverige har man cirka 2400 medarbetare. Bredd och mångfald kännetecknar  medarbetarna, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.
I Örnsköldsvik har WSP i dag 13 medarbetare.

Publicerat