Du är här

2011-06-15 - Lisa B

Ska jag vara glad nu?

Under mina två år på gymnasiet har jag inte en enda gång varit med på en gympalektion tillsammans med mina klasskompisar. Allt på grund utav idrottshallen som endast har trappor och inte en enda hiss. Till och med ingången har en liten trapp.

Är det inte otroligt konstigt att jag måste vänta till sista året på gymnasiet för att kunna delta på en lektion? På nått sätt har jag ändå trott att detta har varit omöjligt eftersom de aldrig har ens försökt fixa en lösning men när jag kom till min rektor för några veckor sedan och nämnde att jag och mina föräldrar tänkt att skicka en anmälan till DO (diskrimineringsombudsmannen) blev det helt plötsligt möjligt och nu till hösten ska hela renoveringen vara klart.

Jag antar att det är nu jag ska tacka och tycka att det är så bra gjort av skolan men jag blir bara irriterad när jag tänker på att jag faktiskt var den som gjorde att det ens kom en tanke kring att fixa. Hade jag bara varit tyst och accepterat att jag istället får åka till Friskis & Svettis hade det kanske inte blivit någon renovering överhuvudtaget. Ni tycker säkert att det låter hur bra som helst att jag får åka dit och det är klart att det är bra men vem vill inte vara med sin klass när det är lektion?

Till hösten kommer det även fler till min skola som också sitter i rullstol. Nu får de vara med på deras idrottslektion, alla år. Det känns bra.

Dela med dig av denna artikel på: