Evenemang

Sommarfesten lever vidare

Käglorna, Friska Viljor och Harrys restaurang tog initiativet att hålla Sommarfesten levande och lämnade ingen besviken.

Det som tidigare hette Hamnfesten fortsatte trots att ÖASS sagt ifrån sig jobbet. I stället bestämde sig Käglorna, Friska Viljor och Harrys restaurang för att plocka upp stafettpinnen och åtminstone inledningsvis var det gott om publik när festligheterna inleddes.

– En hyfsad start, om än lite småkrångel, säger Kent Hållberg i en intervju i Örnsköldsviks Allehanda.

I ett tält på området fanns det möjlighet att få lyssna till bland annat Copyrights och sångerskan Sara Söderström. Men också en hel del yngre förmågor som lät rocken leda vägen.

Strax innan Käglornas show spreds nyheten om legionellahalten i Örnsköldsviksfjärden. Detta var dock inget som hindrade Käglorna att genomföra sin show.  Clownen Abbe fanns också på plats och hejade piggt på. Under showens gång, som varade i cirka en timme, fick man bevittna skidåkarnas akrobatik som bestod av bland annat pyramider samt en tangering av sitt årsbästa med sju personer på samma skidor.

– Vi fick höra om det strax innan showen och det blev ett litet orosmoment. Vi sa att vi skulle undvika kallsuparna, säger Käglornas kontaktperson Magnus Pettersson till Örnsköldsviks Allehanda.

Magnus jobbar själv vid Husumfabriken. Vidare berättar han:

– Jag har varit i närheten av legionella tidigare och vet att det krävs sjukdom och annat bakom om man ska bli riktigt sjuk, för en fullt frisk människa brukar det inte vara några problem.

Pettersson var ändå relativt nöjd med genomförande, trots orosmomentet.

– Ja, när vi fick igång allt ljud och så blev det bra.

Fredagskvällen avrundades med Sundsvallsbandet The Confusions och, legenderna ifrån Örnsköldsvik, Pink Hink.

En mycket lovande start blev det för Sommarfesten i år.

Publicerat