Trehörningsjö

Belgiska gäddfiskare knep pris i Önskegäddan

En artikel i Tidningen 7 gjorde att de belgiska mästarna i gäddfiske, Pike Fighter, stannade till i Önskasjön - och åkte därifrån med ett av priserna.

Team Mockfjärd drog upp den största gäddan i Önskasjön lördag 13 augusti, i en tävling som lockade den belgiska mästarlaget i gäddfiske.

En niokilos firre på modiga 107 centimeter blev vinnarfisken som drogs upp av Team Mockfjärd, bestående av Jan Åström och Johan Arnlöf. De tog inte bara hem priset för största gädda, de drog också upp tävlingens minsta gädda på 52 centimeter. 

Tvåa i årets upplaga av Önskegäddan kom Team Sportfiskefrossa som bara kom en enda centimeter bakom, med en gädda på 106 centimeter och 8,52 kilo.

Nytt för i år var att det också delades ut pris till det lag som drog upp de tre längsta gäddorna sammanlagt, oavsett längd. Två lag, Team Edlund, och de belgiska mästarna i gäddfiske Pike Fighter, hamnade på samma resultat – 197 centimeter.

Efter diskussioner i tävlingsledningen så beslutades att det lag som fångat flest gäddor skulle vinna, helt enligt VM-reglerna, och då gick priset till gästerna från Belgien. De belgiska sportfiskarna var på genomresa och hade läst om Önskegäddan i Tidningen 7 vilket gjorde att man snabbt anmälde sig till tävlingen.

Önskegäddan lockade i år 28 deltagare i 12 lag och totalt drogs det upp 17 gäddor, trots att det var en tuff gäddfiskedag med vackert väder, vackra cumulusmoln och bitvis vindstilla. Inte riktigt det bästa tänkbara gäddfiskevädret, då ska det helst vara mulet och lite blåsigt.

– Jag vill tacka alla deltagare och de som hjälpte mig med allehanda ting, och ett stort tack till Lars Forsberg och hans företag Forsbergs Bygg & Anläggning samt till Naturcompaniet som sponsrade alla priser till tävlingen, säger tävlingsledaren Urban Gulliksson och hälsar välkommen till Önskegäddan 2012 i mitten av augusti.

Publicerat