Du är här

2011-09-03 - Mat & dryck
  • Jacke Sjödin kommer till 10-årsjubilerande Mo Historiska marknad för att kåsera och sjunga. Foto: Lise-Lott Wesslund.Klicka på pilarna så kan du se bilder från tidigare marknader.

Jacke Sjödin på Mo historiska marknad

Varje höst samlas omkring 2 500 personer på Molidens Folkpark för att njuta av Mo Historiska Marknad. Har du varit där vet du vad det handlar om. Har du inte besökt marknaden är det dags i morgon söndag.

Äkta svenskt, norskt och samiskt hantverk. Djurgård, spelmän och folkdansare. Lokalt odlade grönsaker, hembakt kaffebröd och självklart de oerhört populära kolbullarna.

– Kolbullarna tar alltid slut oavsett hur mycket vi laddar på. Alla vill ha kolbullar, berättar Rune Hellström i arrangörsföreningen Mo Samhällsförening, som tillsammans med Molidens IK, Röda Korset och Svenska kyrkan står bakom den populära marknaden.

Även skolbarnen i Moliden ställer upp och kommer till marknaden i tidstypiska kläder, en klädkod som även gäller alla övriga aktörer. Tanken är att det ska se ut ungefär som det gjorde när Mo Marknad hölls kring sekelskiftet runt 1900. Skolbarnen tar också upp en grindslant på 20 kronor, som samtidigt är en lott.

Till årets 10-årsjubileum har man knutit ingen mindre än Jacke Sjödin som kåserar, sjunger och underhåller i tältet.

– Det känns kul att få till något annorlunda än tidigare. Vi har också en del nya utställare i år. Några har fallit bort men nya tillkommer och det är bra med lite omväxling.

Mopedrallyt Blåröken och veteranbilsutställningen, som introducerades i fjol, återkommer även i år. Men vill du äta hamburgare, åka karusell, handla av knallar eller dricka kaffe ur plastmugg så får du besöka en annan marknad. Mo Historiska Marknad är så genuin den kan bli 2011.Dela med dig av denna artikel på: