Du är här

2011-10-13 - Film-TV-Radio
  • Hedwig and the angry inch visas på Folkan på lördag. (klicka på pilarna för att se fler bilder)
  • But I´m a cheerleader
  • Breakfast on Pluto
  • The Matthew Shepard Story

Regnbågsveckans filmfestival

Filmstudio U bjuder på fyra filmer i sträck nu på lördag, helt gratis.

Regnbågsveckan inleds nu på lördag och en av arrangörsföreningarna är Filmstudio U som bjuder på en helt gratis filmfestival med fyra filmer.

Med start klockan 18.00 på Folkan visas The Matthew Shepard Story, But I´m a cheerleader, Hedwig and the Angry Inch och Breakfast on Pluto.

The Matthew Shepard Story (2002). 1998 blev Matthew Shepard, på grund av sin homosexualitet, förd ut på prärien av två killar i samma ålder som torterade och korsfäste honom på ett staket där han lämnades för att dö. Detta är historien om Matthews liv fram till mordet – och den smärtsamma tiden som följde för anhöriga. 1999 dömdes två personer till livstids fängelse utan benådning för misshandeln. Händelsen uppmärksammades runtom i världen och ledde till en intensiv politisk diskussion om hatbrott i USA.

I rollerna: Stockard Channing, Shane Meier och Sam Waterston

But I´m a cheerleader (1999).  En film som handlar om den 17-åriga Megan. Hon är cheerleader, har en snygg pojkvän och är uppvuxen i en strikt kristen familj. Men familjen och vännerna har börjat se vissa varningstecken hos henne: hon är vegetarien, har bilder på tjejer i sitt skåp och lyssnar på Melissa Etheridge. Allt tyder på en enda sak: Megan är homosexuell. Så hennes föräldrar ser ingen annan utväg än att kontakta ett rehabcenter som ska bota Megans homosexualitet.
I rollerna: Natasha Lyonne, Clea DuVall, RuPaul, Michelle Williams och Cathy Moriarty

Hedwig and the Angry Inch (2001) Film av John Cameron Mitchell. En transexuell rockstjärna från Östberlin turnerar i USA med sitt band och berättar genom skamlös sång och färgsprakande scenspråk sin livshistoria - allt medan hon förföljer sin expojkvän som stulit hennes låtar.
I rollerna: John Cameron Mitchell, Michael Pitt, Miriam Schor och Stephen Trask

Breakfast on Pluto (2005) Redan som barn i 60-talets Irland är Patrick Braden medveten om att han önskar sig och drömmer om helt andra saker än alla andra. Han växer upp i en fosterfamilj och får redan som liten uppleva att olikhet inte tolereras. Han lever i ett samhälle där IRA mobiliserar sina styrkor samtidigt som han själv mobiliserar sin personlighet och kontroversiella sexualitet. I början av 1970-talet flyttar han till London, där han får ett händelserikt liv bland annat som drag-queenpoeten "Kitten", men under hela sitt turbulenta liv är det framför allt en kamp som hela tiden står i centrum för Patrick, nämligen kampen för att hitta mamman som övergav honom.
I rollerna: Cillian Murphy, Liam Neeson, Stephen Rea och Bryan Ferry.

Tid:18.00 Plats: Folkan. Gratis inträde. Arrangör: Filmstudio U
Dela med dig av denna artikel på: