Michaela Ö

Toppen är nådd

Enligt mina vänner är jag tydligen den mest karriärinriktade i gänget. Jag vet inte vart dem fått det ifrån (?), men visst föredrar jag hellre toppen än botten.

 

Och för att nå toppen måste man först bestiga berget. Därför har jag faktiskt börjat klura på en klätterutmaning som ska äga rum till sommaren och på vilken jag ska dra med min bästa vän. Hon vet bara inte om det än.

 
Vi två klättrade upp för Skuleberget tidigare i höst och det blev en riktig "SM"-historia (Stina-Michaela). Det var min första gång i klätterselen men hon hade gjort det tidigare och visste därför att nervägen är jobbigast. Så vi flörtade in oss hos instruktörerna och undrade ifall de kunde komma och hämta oss borta vid liften om vi åkte den ner från toppen. Den vänliga instruktören lovade att visst skulle han göra det, o m vi lyckades få igång linbanan, för den skulle tydligen stå still hela dagen. Så skrattade han. Skrattar först som skrattar sist heter det. När vi kom upp så gick linbanan (tack till okänd motorcykelklubb som valde att äta lunch i toppstugan den dagen) och instruktören blev alltså illa tvungen att komma och hämta oss. Ba-ra-pa-pa-paa!

Så vart ska vi klättra nästa gång? Jag känner för att bestiga Kebnekaise! Antar du utmaningen S?

Publicerat