Nyheter/Reportage

Ny VD för Domsjö Fabriker

Lars Winter, 55, har anställts som ny VD för Domsjö Fabriker efter Ola Hildingsson.
Lars är Teknologie Licentiat och har en lång och bred erfarenhet från skogsindustrin.
Lars Winter har haft olika ledande befattningar med tyngdpunkt på
produktion, forskning och utveckling men även försäljning och marknadsföring.
Närmast kommer han från en befattning inom Holmen Paper AB där han är ansvarig för enheten Teknik och Affärsutveckling.

Tillträdet i Domsjö sker den 1:a mars då Ola Hildingsson avgår med pension. Dock kommer Ola Hildingsson fortsättningsvis att vara tillgänglig som rådgivare i olika strategiska frågor.

– Jag är väldigt glad att Lars tar över som VD. Lars har en erfarenhet och en profil som jag tror kommer passa väldigt väl i den fas som Domsjö nu går in i. Efter den kraftfulla och entreprenöriella utveckling som Domsjö genomgått de senaste åren är Domsjö nu en viktig enhet inom en världsledande företagsgrupp där tillväxt liksom forskning, utveckling och innovation är starkt prioriterade områden. Det är därför ett bra tillfälle att växla VD, säger VD Ola Hildingsson i ett pressmeddelande.

– Det som åstadkommits i Domsjö de senaste åren är fantastiskt och det blir spännande för mig att få fortsätta denna utveckling. Jag vet dock att vår omvärld ständigt förändras, vi kan inte slappna av och titta tillbaka på de resultat som redan uppnåtts utan vi måste se framåt och bli ännu bättre i framtiden, kommenterar tillträdande VD Lars Winter.


Publicerat