Teater

Drypande skräckhistoria

Morden på Canal Street visas på Folkan nu på fredag, 3 februari.

Med klassikern Doktor Jekyll och Mr Hyde som grund berättar Teateri en saga ur vår egen tid. Morden på Canal Street visas på Folkan på fredag.

En stad i skräck. När som helst kan det besinningslösa våldet slå till. I en enslig gränd, på en mörk bakgata – alltid på en plats där inga vittnen finns. Vem är den okända gärningsmannen som bara slår till efter mörkrets inbrott?

Den fria teatergruppen Teateri från Jönköping kan se tillbaka på 2011 som sitt bästa år sedan starten 1997. 307 föreställningar och en sammanlagd publiksiffra på 27 200 blev resultatet.

Nu visar de upp sig i Örnsköldsvik med sin skräckhistoria ”Morden på Canal Street” som bygger på Robert Louis Stevenssons klassiska roman ”Dr Jekyll och Mr Hyde” från 1886 – men i en modernare tappning.

I mörkret när ingen ser får ondskan fritt spelrum, och hotet kommer från det håll som man allra minst kan ana – en läkare höjd över alla misstankar.

I rollerna ser vi Anna Söderling, Ellen Hennig, Christian Arin och Ingvar Örner. För manus och regi står Johan Huldt. Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

Publicerat