Film-TV-Radio

Gratis är gott

Filmstudio U fortsätter att generöst bjuda alla på film på bio – helt gratis.

Nu på måndag inleder Filmstudio U säsongen på Folkan som innehåller inte mindre än elva filmer. Och som vanligt är det en salig blandning av olika genrer, gammalt och nytt.

Säsongen börjar med den animerade ”Draktränaren” från Dream Works och därefter följer Lukas Moodyssons rosade ”Tillsammans” från 2000.

Sedan har man dammat av ”Willy Wonka and the Chocolate Factory”, alltså originalet från 1971 med Gene Wilder som den excentriske chokladfabrikören Willy Wonka.

”Never let me go” är en flerfaldigt prisbelönt dramathriller med Keira Knightley och sedan blir det den långtitlade western ”The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford” med Brad Pitt.

Musikfilmen ”Velvet Goldmine” från 1998 har bland annat Ewan McGregor och Christial Bale i rollistan. Sedan följer den japanska kultfilmen ”Battle Royale”, en action/sci-fi från 2000.

Riktigt skruvat blir det i ”The Imaginarium of Doctor Parnassus” med stjärnor som Heath Ledger, Johnnu Depp, Jude Law, Colin Farrell och Christopher Plummer. ”Catfish” är en dokumentär som utvecklas till en riktig thriller i verkligheten.

”Frida” från 2002 är historien om den mexikanska konstnären Frida Kahlo, spelad av Salma Hayek. Som avslutning får vi ”The Onion Movie”, som också går under titeln ”News Movie”. En komedi om ocensurerade, ovärderliga nyheter och vinklingar från hela världen.

Att bli medlem i Filmstudio U kostar inget och dessutom är det gratis att se filmerna på Folkan. Måndagar klockan 19.00 är det som gäller.


Filmstudio U våren 2012:
30/1: Draktränaren
13/2: Tillsammans
20/2: Willy Wonka and the Chocolate Factory
27/2: Never Let Me Go
12/3: The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
19/3: Velvet Goldmine
26/3: Battle Royale
2/4: The Imaginarium of Doctor Parnassus
16/4: Catfish
23/4: Frida
7/5: The Onion Movie
Publicerat