Saga S

Nära ögat!

...eller "close (to) shave" skulle man kunna säga passande till våra hockeyförmågor som enligt gammal NHL-sed från 1980talet efter gårdagen kan kasta sina rakhyvlar ett tag framöver! Men i ett tag kändes det som det var "på håret" att de gick vidare!

Flera roliga arbetstillfällen för mig och mina vänner, många måltider och skålar utbringade på de lokala krogarna och i tv-sofforna och självklart stämningen i hela vår fina lilla vik stod på spel igår då Modo mötte Linköping och lika avgörande för oss blev Luleås prestation om Växjö i norr! 1-0 och 1-0 höll sig inte ens till första periodens slut. 1-1 på båda håll och olidlig spänning! Att det alltid är i "slutsekunder" som det avgörs? Det är PRECIS att Indiana Jones hinner smita in med sin hand för att återfå den legendariska hatten innan grottan slås igen för alltid och det är målfoton som får avgöra vilken 100m löpare som defacto visade sig vara världens snabbaste. Så små marginaler som betyder så mycket!

Men att stirra sig blind på hockeyn uppskattas såklart inte av alla i stan heller som inte känner sig särskilt engagerade eller personligt berörda av det. Då kan jag skifta fokuset till MATLAGNING istället! Denna vecka visas programmet "Halv åtta hos mig" med deltagare från Örnsköldsvik. En härlig hurtig friskistant/kollega är med där, som jag beundrar för hennes glädjespridning och eviga energi; Gun-Marie, även kallad Gunsan! En rolig programidé dessutom tycker jag och det är mysigt att se hur folk bor! :)

Veckan har för mig annars gått i inskolnings- och "hoppa in jobb" inom handikappomsorgens tecken och idag är första "lediga" dagen för studier, träning och att njuta av solen! Uppe med tuppen (efter sovmorgon till?) 07 och bara fånga dagen alltså!

Publicerat