Teater

Kärlek på cirkus

Eleverna på på speciallinjen vid Örnsköldsviks Folkhögskola bjuder in till teater.

Cirkusen kommer till stan, men det händer en hel del bakom kulisserna också. Dramatik, kärlek och humor blir det när eleverna på speciallinjen vid Örnsköldsviks Folkhögskola bjuder in till teater.

– Gör som jag har sagt annars slår jag ihjäl mig! dundrar cirkusdirektören och bankar sitt huvud i väggen.

Direktören vill gifta bort sin dotter till en greve för att rädda cirkusens usla ekonomi. Men dottern Elvira vill inte veta av någon greve, hon har äkta kärlek för ögonen.

Varje år sätter speciallinjen upp en teaterföreställning och den här gången hamnar vi på cirkus, där det utspelar sig ett drama utanför själva showen. Vi får träffa det kringresande sällskapet i Cirkus Cavallo och när cirkusen kommer till stan är Nino snabbt på plats för att söka jobb. Han får ta hand om städningen och förälskar sig direkt i den undersköna lindanserskan Elvira.

Cirkusdirektörens planer på ett arrangerat äktenskap med greven, som för övrigt har annat i siktet än den unga lindanserskan, måste stoppas och Nino gör allt för att sätta käppar i hjulet. Han vill ju ha Elvira för sig själv.

– Jag känner mig riktigt nöjd med repetitionen, det gick bra, säger Uffe ”Nino” Lindfors som sin vana trogen spexar lite extra med publiken – även när den bara består av 7ans utsända reporter och fotograf.

– Det är sjunde föreställningen vi gör och det här kan bli den bästa, tror Uffe.

En sak kan vi i alla fall vara helt säkra på och det är att de åtta skådespelarna i teaterensemblen har fantastiskt roligt och trivs alldeles förträffligt med det de gör. Det kommer ni att märka om ni går på någon av föreställningarna.

Eleverna ger sex offentliga föreställningar, onsdagarna 18 och 25 april, klockan 10.30, 12.30 och 13.30 i teaterlokalen på Örnsköldsviks Folkhögskola i gamla Rådhuset. Missa inte det!

Publicerat