Du är här

2012-04-26 - Film-TV-Radio
  • "Pina" är en av filmerna man kan se på Gideågården på lördag. Foto: TriArt (klicka på pilarna för att se fler bilder)
  • Första filmen är tyske Wim Wenders dansfilm ”Pina”, en hyllning till den legendariska koreografen Pina Bausch. Foto TriArt
  • ”Nawals hemlighet” är en gripande berättelse om ett osannolikt grymt kvinnoöde.
  • Norska ”Huvudjägarna” är en thriller som bygger på en roman av Jo Nesbø. Foto: Erik Aavatsmark

Bio x 3

Tre filmer i sträck med middagsbuffé, det kan cineasterna se fram emot på Gideågården på lördag.

Örnsköldsviks Filmstudio och Gideå Bygdegårdsförening fortsätter sitt samarbete med en hel filmdag lördag 28 april. På programmet står till att börja med tyske Wim Wenders dansfilm ”Pina”, en hyllning till den legendariska koreografen Pina Bausch som gick bort 2009. En sensuell och visuellt häpnadsväckande resa in i nya dimensioner tillsammans med några av världens främsta dansare.

Därefter visas den kanadensiska ”Nawals hemlighet”, en gripande berättelse om ett osannolikt grymt kvinnoöde. I sitt testamente kräver en bortgången mor att få bli begravd naken med ansiktet nedåt – det enda möjliga slutet på ett liv i skam och förnedring. Det föranleder hennes dotter att söka svar någonstans i Mellanöstern.

Som avslutning på filmkvällen visas norska ”Huvudjägarna”, en thriller som bygger på en roman av Jo Nesbø. Headhuntern Roger är bara 1.68 lång men kompenserar det med överdådigt boende och tjusig fru. För att ha råd frilansar han som konsttjuv, men allt blir inte som han tänkt.

De tre filmerna kan också kompletteras med en middagsbuffé och efterrätt i de två pauserna.

Dela med dig av denna artikel på: