Blogg: Robin Paulonen

Bög bög bög.

Förvirringen var total vid mitt skåp tidigare idag.

Det kommer en tid då man som kille måste säga bög bög bög till en annan kille man går förbi. Eller det är så jag väljer att tolka och lära mig utav de tre killar som gick förbi mig, min halsduk och mitt skåp tidigare. Varför, undrar du? (Nu tänker jag låtsas att jag har ett svar) De förstår bara inte bättre och bär på ignorants. För vilket annat svar passar bättre in? 

Jag tänker såhär: Det är sant att vi har skapat ett samhälle där heteronormen råder och det förväntas vi alla att passa in i dess ramar. Med andra ord förutsätts det att alla är heterosexuella. Detta är egentligen inget vidare nytt. Men jag vill nog ändå påstå att många har inte förstått att denna norm faktiskt existerar och att den dessutom har ett stort inflytande på oss allesammans vare sig läggning. När de tre killarna vid mitt skåp kallade mig för bög med den anklagande tonen undrade jag först vad jag gjort för att provocera dem, kanske är det sättet jag talar på eller att jag tog på mig en stickad halsduk, men sedan insåg jag att felet inte alls låg i mig, utan inom dem. 

Det var varken faktumet att jag gillar killar eller att jag har bruna skor. Denna sortens människor går runt och dömer för att de inte har varken vett eller förstånd till att göra annat. De vet inte hur det är inte passa in i en norm som är lika djupt rotad som mänskligheten själv. Eller hur styrda de är utav den. Det är nästan lite sorgligt. Dock så rättfärdigar detta inte hur någon väljer att behandla någon annan. 

Borde ordet bög ses som en förolämpning om man säger det till någon som faktiskt är homosexuell som jag själv? Ja, ja det tycker jag. Notera att jag inte talar för alla när jag skriver det. Men jag säger dig följande: Jag gillar inte att bli kallad bög. Det gör jag bara inte. Det har nog med att göra att jag inte kan relatera till ordet. 

Överreagerar jag? Kanske.
Tycker jag om att bli kallad bög? Nej.

Publicerat