Samhällsinformation

Dags för skräpplockning

Sveriges största manifestation mot nedskräpningen. Det är vad organisationen Håll Sverige Rent kallar sina Skräpplockardagar som man organiserat i flera decennier.
I vår kommun hjälper Miva alla förskolor och skolor att dra sitt strå till stacken och under den kommande veckan börjar sopsäckar att distribueras till de skolor som anmält sig.
 
Under den kommande veckan hjälper kommunens transportteam till att distribuera gratis sopsäckar till alla förskolor och skolor som anmält sig till Skräpplockardagarna. Skolorna kan även kostnadsfritt hämta sopsäckar på Mivas avdelningskontor vid Må återvinningscentral, Returvägen 5.
 
I första hand ska skolorna lämna de fyllda säckarna bland sina vanliga sopor, men om man varit flitig och säckarna inte får plats erbjuder Miva hämtning från de skolor som anmält sig.

– Det är ingen stor insats Miva gör och skräpplockning i naturen är inte något Miva sysslar med till vardags, men däremot känns det viktigt att ta till vara barns lust att hålla rent. Att lära sig ta ansvar både för sig själv och vår gemensamma miljö är något att uppmuntra, säger Hanna Dahlqvist, miljöingenjör på Miva och ansvarig för att koordinera bolagets insatser
 
Skräpplockardagarna varar under hela våren eftersom snön försvinner olika fort i olika delar av Sverige. I Örnsköldsvik pågår skräpplockningen extra intensivt under vecka 21, och det är också utifrån det Miva levererar och hämtar sopsäckar.
 
Läs mer på www.skrapplockardagarna.se

Publicerat