Saga S

Måste jag skaffa en smart telefon för att mitt liv ska bli färggrannt?

Ibland rasar jag över teknikens under. Jag vet att jag inte hänger med alls utan nöjer mig med andras kunskaper om nedladdning av film, utnyttjande av gps-appar och liknande. Men när till och med ansiktsmålning tas i från mig börjar jag undra...!?

 

Ett udda inlägg kan tyckas, men ibland tror jag att vi gör vår kommunikation så otroligt mycket svårare idag än vad den var för enbart 20år sedan! Det finns tal i person (prata-skrika-viska), det finns stationär telefon i varje hus, det finns dator med email, facebook (fb) resp twitter (samt BÄRBAR dator med samma funktioner) och det finns mobiltelefoner med möjlighet till samtal, sms och numera ÄVEN DÄR facebook, email och twitter.

Det jag vill komma fram till här är att det förväntas att vi är TILLGÄNGLIGA I SAMTLIGA FORUM DYGNETS ALLA TIMMAR! Vi ska hålla oss uppdaterade om någon ringt, skickat ett sms, skickat ett email ELLER kommenterat en status eller ett foto på vår "wall" på fb.

Detta blev idag ett bakslag för mig som hittills lyckats bojkotta de smarta telefonerna (i hopp om att inte bli beroende av alla dess funktioner). Jag hade på en av mina chefers fb:statusar fått erbjudande om jobb, men inte kunnat se detta då jag inte uppdaterat mig på fb förrän på eftermiddagen (läs: ENDAST hållit koll på telefonsamtal och sms). Alltså fick jag försent reda på att jag idag kunnat hjälpa till att måla små glada barns ansikten till tigrar, krokodiler eller andra vilda hemskheter nere på BilExpo på Fjällräven Center! Jag morrade åt mig själv då jag traskade mot Friskis&Svettis för ett boxningspass men blir samtidigt irriterad på hur man snarare FÖRVÄNTAS ha alla antenner ute och alerta samtidigt. Det blir ju hur stressande som helst!! :S

De som har roliga jobb åt mig kan väl bara ringa min telefon eller varför inte: KNACKA PÅ MIN DÖRR!? :)

Publicerat