Samhällsinformation

Koka vattnet i Domsjö

Av ännu okänd anledning har dricksvattnet i området runt Domsjö fått dålig smak och lukt. Miva uppmanar därför de boende att tills vidare koka sitt dricksvatten och det som ska användas för matlagning.
Däremot, uppger Miva, är det ingen fara att använda vattnet för hygien. Kokningsrekommendationen gäller i området från Sundsvägen och österut till tallodlingen i Vårby där det kommunala ledningsnätet slutar. Kartans rödmarkerade områden visar vilka som är berörda av kokningsrekommendationen.

Klicka på kartan för större upplösning  (pdf, 65 MB)

Rekommendation:
Koka upp dricksvattnet i kastrull eller vattenkokare tills det bubblar kraftigt. Det räcker att koka upp dricksvattnet - det behöver alltså inte koka en viss tid. I Livsmedelsverkets informationsblad kan du läsa mer om att koka vatten, och vad kokt respektive okokt dricksvatten kan användas till.

Läs mer om hur du kokar ditt vatten  (pdf, 95 kB)

Miva håller nu på att felsöka problemet och provtagningar görs fortlöpande under kvällen. Det första provresultatet beräknas klart vid lunchtid imorgon onsdag 9 maj. Som en säkerhetsåtgärd gäller kokningsrekommendationen tills vidare inom ett större område än där dålig lukt och smak på vattnet hittills påträffats.

Fortlöpande information ges på Mivas hemsida, www.miva.se.
Publicerat