Skola & utbildning

Mäktig final på Kulturfestivalen

Musikelever gjorde stordåd tillsammans med världstrombonisten Nisse Landgren.

Nolan var fullsatt när Kulturskolecentrum arrangerade den stora avslutningskonserten tillsammans med Nisse Landgren, som under två dagar repeterat med elever från högstadiet, gymnasiet och Kulturskolecentrum. Även från Ånge Musikskola kom det inbjudna elever.

På programmet stod 15 välkända låtar i olika arrangemang, med start i klassikern ”How high the moon” gick det vidare med bland annat Sonny Rollins ”S:t Thomas” i calypsotakt, Abbas ”Voulez vous” i funkversion och Beatles ”Eleanor Rigby” i duett med musikläraren Stefan Klinth.

Helt enormt bra svängde det när elever från estetprogrammet avslutade första set med Stevie Wonders fantastiska ”Signed, sealed, delivered”.

– Vi har haft väldigt roligt de här två dagarna. Eleverna har varit så engagerade och hängivna och jag vill verkligen att alla ska veta att lärarna på Kulturskolecentrum gör ett alldeles fantastiskt jobb, säger Nisse Landgren som stortrivdes tillsammans med de många eleverna.

– Jag tycker att sånt här är så kul. Det är så roligt att musicera över åldersgränserna, musiken känner inga gränser. Musik är det mest direkta spåret, man kan resa runt hela världen och kommunicera med musik utan att kunna språket. Här uppe var det i och för sig inte så svårt med språket.

Helt klart hade Nisse Landgren kommunicerat väl med alla elever, för den konsert de bjöd på under fredagskvällen var alldeles superb. Bland de här ungdomarna finns det många som har alla chanser i världen att bli lika stora som Nisse Landgren.

Publicerat